Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- راحله عبدالحسینی: از همان سال ۱۳۵۵ که امامت جماعت مسجد جامع غدیر خم را بر عهده گرفت تا به امروز. ماجرای مهاجرت ایشان از قم به محله ضرابخانه برای امامت مسجد جامع روایتی خواندنی است که درگفت و گو با ایشان جویا شدیم.

صحبت از نیم قرن پیش است. روزگاری که حجت‌الاسلام مجد هاشمی، مشغول تحصیل و تدریس علوم فقهی و دروس حوزوی در قم بود و آخر هفته به تهران می‌آمد تا به پدر سر بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر بزرگوار ایشان در مسجدی در خیابان قزوین تهران، چهارراه عباسی امام جماعت بود. «پنجشنبه و جمعه که به تهران می‌آمدم در همان مسجد جلسات درس و بحث هم برگزار می‌کردم. برگزاری همان جلسات باعث شد تا امام جماعت مسجد ضرابخانه به من پیشنهاد شود. یادم هست نمایندگانی از اهالی محله به قم آمده بودند. آیت‌الله‌العظمی مرحوم محمدرضا گلپایگانی تاکید داشتند که من برای امام جماعت این مسجد و برای تبلیغ و خدمت به تهران بیایم. من هم به طور موقت پذیرفتم و یک سال در این محله ماندم و امام جماعت مسجد بودم. نیمه دوم سال ۱۳۵۵ بود. بعد از یک سال دیدم این محله برای تبلیغ دین و فعالیت‌های مذهبی مناسب است. پس بنا شد که بمانم.»

بنای مسجد ساخته شد

حجت‌الاسلام «سید جلال مجدهاشمی» با بیان اینکه ابتدا در خانه‌ای اجاره‌ای در جوار مسجد ساکن شد، می‌گوید: «چند بار هم از این خانه به آن خانه نقل مکان کردیم، اما بعد از ۱۰ سال به کمک یکی از مسجدی‌ها خانه‌ای خریدیم.» او از دهه ۵۰ و وضعیت مسجد این‌طور تعریف می‌کند: «مسجدی به آن معنا نبود. بهتر است بگویم یک چهاردیواری با یک شیروانی بود. درست مثل یک سوله. سر و شکل اساسی نداشت. اسمش هم مسجد ضرابخانه بود. گام اول این بود که مسجد را از حالت انبار درآوریم. ۶۰۰مترمربع زمین بود. برای خرید زمین کنار مسجد که ۲۰۰مترمربع مساحت داشت و مالک آن الان هم از خیران محله است، اقدام کردیم. مالک زمین با فروش موافق نبود و زمین را به مسجد اهدا کرد. به این شکل بود که  ساخت بنای مسجد آغاز شد در حالی که ۱۵هزار تومان داشتیم.» آن روزگار هنوز خانه‌ها و آپارتمان ها در محله ساخته نشده‌ بودند. «ساختمان‌های مسکونی به این شکل نبود. فقط تعدادی از کارکنان بانک مرکزی اینجا خانه ساخته بودند. بنای مسجد هم به لطف خدا پیش رفت و در ۳طبقه ساخته شد.»

نام غدیرخم بر تارک مسجد

اهالی قدیمی محله پاسداران و ضرابخانه، مسجد جامع محله را به نام ضرابخانه می‌شناسند. مسجدی که در سال ۱۳۷۰ به نام مسجد جامع غدیرخم تغییر نام پیدا کرد. ماجرای تغییر نام را حجت‌الاسلام مجد هاشمی این‌طور برایمان بازگو می‌کند: «ماجرای تغییر نام مسجد به خوابی برمی‌گردد که در آن، بزرگی به من اشاره کردند که چرا معطلی؟ چرا اسم مسجد را غدیرخم نمی‌گذاری؟ آن زمان تقریبا ۱۲ سال می‌شد که امام جماعت مسجد جامع ضرابخانه بودم. بعد از آن خواب احساس مسئولیت و وظیفه کردم که باید این کار را انجام بدهم و  نام مسجد جامع غدیرخم برگزیده شد.»

مساجد سنگرند

ساختمان مسجد جامع غدیر خم بعد از ۳دهه بازسازی شد. آیت‌الله مجد هاشمی می‌گوید: «تجدید بنا و انجام تعمیرات اساسی ۳۰ سال بعد انجام و در این بازسازی یک طبقه اضافه شد. در طبقه زیر همکف هم  کتابخانه‌ای با ۳هزار جلد کتاب راه اندازی کردیم. این تغییرات و بازسازی، ظرفیت مسجد را دو برابر کرد. کلاس‌های مختلف و برنامه‌های متنوع در سالن کنفرانس با گنجایش ۶۰۰ نفر برگزار می‌شود.»

در مسجد جامع غدیر خم ۳ وعده نماز در تمام روزهای سال اقامه می‌شود. «برنامه مسجد قبل از نماز صبح آغاز می‌شود و به لطف خدا تا ۱۲ شب ادامه دارد. مساجد سنگر و پایگاه هستند. برای همه زمینه‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و عبادی هم برنامه داریم. در ماه رمضان و محرم و صفر، صبح‌ها هم سخنرانی برگزار می‌شود. اهالی برای رفع مشکلات خود به مسجد می‌آیند. مخاطب اصلی ما قشر جوان است. ولایت و مهدویت محور اصلی کارهای ماست. پایگاه اسلامی مسجد فضایی سازنده دارد و جوانان را بیمه می کند.»

حجت‌الاسلم مجدهاشمی تالیفاتی هم دارد: امامت در کلام امام رضا (ع)،  غدیر زیربنای اعتقادی شیعه، سیمای غدیر در کلام امیرالمؤمنین و فلسفه اخلاق از نظر اسلام.
 

روزهای انقلاب و فعالیت مسجدی‌ها

مسجد جامع غدیر خم در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی هم نقش پررنگی داشته. آیت االله مجدهاشمی می‌گوید: «این منطقه از نظر سیاسی حساس بود. مسستشاران آمریکایی این اطراف خانه داشتند. دوران انقلاب تعدادی از شخصیت‌های برجسته رژیم شاهنشاهی را گرفتیم و به دادستانی اول انقلاب تحویل دادیم. ساختمان ساواک هم همین حوالی بود که به دست مسجدی‌های این محل گرفته شد. مرحوم ایت‌الله مفتح هم در مسجد قبا بودند، با راهنمای‌های ایشان فعالیت‌های انقلابی مسجد ما هم پیش می‌رفت. وقتی که به این مسجد آمدم، روحانیان زیادی به دیدنم آمدند اما بیشتر از هر کسی شهید آیت‌الله ‌مفتح از دیدن من خیلی خوشحال شد و گفت: از خدا یک یار مورد اطمینان می‌خواستیم که شما را برایم رساند. با شهید دکتر مفتح از قم آشنا بودم و رفاقتی دیرینه داشتیم. شهید آیت‌الله مفتح آن زمان در مسجد قبا فعالیت داشت. تکثیر اعلامیه‌های حضرت امام(ره) بود هم به عهده من بود و کسی از آن خبر نداشت. اعلامیه‌ها در شمال تهران توزیع می‌شد. روزهای پیروزی انقلاب اسلامی یکی از درخشان‌ترین دوران مسجد بود.»

برنامه‌های مسجد در لیالی قدر


مسجد جامع غدیر خم از ابتدای ماه مبارک هر شب بعد از نماز مغرب و عشا با برگزاری افطاری میزبان روزه‌داران بوده است. برنامه‌های شب احیا هم از ساعت ۲۲ آغاز و یک ساعت نماز قضا خوانده می‌شود. بعد از اقامه نماز قضا، دعای جوشن کبیر قرائت می‌شود. پذیرایی از نمازگزاران برنامه بعدی است. مراسم مداحی و قرآن به سر گرفتن را «سید احمد صالحی خوانساری» از مداحان اهل بیت(ع) برعهده دارد. در پایان برنامه سفره سحری نیز در مسجد پهن می‌شود.

کد خبر 670435 برچسب‌ها اسلام - مسجد مجله مسجد منطقه ۳ همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اسلام مسجد مجله مسجد منطقه ۳ همشهری محله مسجد جامع غدیر خم امام جماعت جماعت مسجد آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۸۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | حضور ۳ زن مسلمان با شال و مانتو در تبلیغ یک گوشی همراه وسط زمین بسکتبال در دل آمریکا

۲۶۱ ۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903238

دیگر خبرها

  • آیت‌الله رئیسی به قم سفر کرد
  • تولید پایدار برق در اوج بار مصرف/ به استقبال تابستان می‌رویم
  • نیروگاه مفتح همدان: نقشی در ایجاد فروچاله‌ها نداریم
  • آیت الله عبادی: عالمان ذخایر بزرگی برای مردم هستند
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • دشمن تلاش دارد اعتماد مردم به نهادهای دینی را مخدوش کند
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • هشدار سقوط سنگ در جاده کرج _ چالوس
  • احتمال ریزش سنگ در جاده کرج چالوس
  • ببینید | حضور ۳ زن مسلمان با شال و مانتو در تبلیغ یک گوشی همراه وسط زمین بسکتبال در دل آمریکا